Onze bieren scoren opnieuw!

Naar jaarlijkse traditie heeft Brouwerij De Halve Maan als Belgische brouwerij opnieuw een van het meest aantal medailles kunnen veroveren op de “International Australian Beer Awards 2014”. Het populairste bier van de brouwerij, Brugse Zot Blond won er opnieuw Goud, en bevestigt hiermee opnieuw haar superieure en constante bierkwaliteit. 

De International Australian Beer Awards behoort tot een van de belangrijkste biercompetities ter wereld, en wordt jaarlijks georganiseerd door de Royal Agricultural Society of Victoria.  Dit jaar hebben 1560 bieren deelgenomen, die door een professionele en internationale jury blind werden beoordeeld. 

In totaal kon de Brugse stadsbrouwer 4 medailles veroveren:
-          Brugse Zot Blond: Goud in de categorie “Belgian/French Style Ale Blonde”
-          Brugse Zot Dubbel Bruin: Brons in de categorie “Belgian/French Style Ale Dubbel”
-          Straffe Hendrik Tripel: Zilver in de categorie “Belgian/French Style Tripel”
-          Straffe Hendrik Quadrupel: Zilver in de categorie “Belgian/French Style Dark Strong”

De vele medailles zijn vooral een opsteker voor het hele team van brouwers in “De Halve Maan”, die zich dagdagelijks inzetten voor de kwaliteit van de bieren. Brugse Zot Blond is het paradepaardje van de Brouwerij De Halve Maan. Het werd gelanceerd in 2005 als uniek stadsbier, en kent sindsdien een nooit gekende groei in de Belgische brouwerswereld. Brouwerij De Halve Maan is sindsdien een van de sterkst groeiende brouwerijen van het land, en won elk jaar opnieuw meerdere internationale prijzen met dit bier. 

De voorbije 2 jaar werd Brugse Zot Blond al 2 keer opeenvolgend als beste blond verkozen op de World Beer Awards. Deze Australische medailles herbevestigen nu opnieuw dit succes. Mede dankzij de internationale erkenningen wordt het bier ook steeds meer in het buitenland verkocht. Het bier wordt vandaag al geëxporteerd naar een 20-tal landen over 3 continenten, met als voornaamste landen Nederland, Frankrijk, UK, USA en Japan. 
In 2008 kon het originele merk van de brouwerij – Straffe Hendrik - opnieuw worden aangekocht, nadat het 20 jaar in handen geweest was van andere brouwers. Straffe Hendrik wordt nu opnieuw volgens de originele recepturen van de familie Maes gebrouwen in de originele brouwerij in het hart van Brugge. 

In 2010 investeerde de familiale brouwerij al meer dan 5 miljoen euro in de uitbouw van een nieuwe bottelarij het Brugse industrieterrein “Waggelwater”. De bieren worden nog steeds voor 100 % in de historische brouwerij op het Walplein gebrouwen, terwijl de botteling en verdere logistiek voortaan vanuit het Waggelwater gebeuren. De blijvende investeringen in capaciteit en kwaliteit dragen ongetwijfeld bij tot het succes op alle competities.  Al 6 generaties lang streeft de familie Maes – Vanneste immers naar de optimalisatie van de kwaliteit van hun bieren.  

Bezoek ook