The art of brewing

Brouwen is een kunst. Dat zonder twijfel. Die kunst ontwikkelt zich niet vanzelf. Daar moet je tijd laten overgaan. Tijd en levenservaring. Bij elke Straffe Hendrik proef je dan ook 6 generaties familiegeschiedenis.

Ons verhaal Onze bieren

Straffe Hendrik Tripel met Straffe Hendrik Quadrupel

Het verhaal

Straffe smaak zit in de familie

De traditie wil dat elke eerstgeboren brouwerszoon van Brouwerij De Halve Maan de voornaam 'Hendrik' kreeg. Maar toch was het de vijfde generatie brouwersdochter Véronique die in 1981 de Straffe Hendrik introduceerde. Het werd een krachtig eerbetoon in de vorm van een straf speciaalbier.  

Stuk voor stuk houden ze de familietraditie van goeie smaak hoog. Verkregen door een subtiele mengeling van speciale moutsoorten van de beste kwaliteit en stevig gehopt. Rijk en volmondig, met een hoog alcoholpercentage. Want een goeie smaak krijg je niet zomaar, dat moet je leren. Dat wordt overgeleverd van generatie op generatie. 

Ontdek het verhaal

Straffe Hendrik Tripel fles

Onze brouwerij

Al 6 generaties lang wordt er door de brouwersfamilie gebrouwen op het Walplein. Nu is Brouwerij De Halve Maan de laatste authentieke familiebrouwerij in het hartje van de stad en kan het terugblikken op een rijke geschiedenis. 

De historische brouwerij is intussen uitgegroeid tot een iconische plek in de stad. Wij zijn dan ook één van de meeste bezochte brouwerijen van het land, met bezoekers van overal ter wereld.

Over de brouwerij 

Straffe Hendrik Tripel fles

Onze webshop 

Ben je een bierliefhebber op zoek naar een biercadeau of bier gadget? Dan ben je hier op de juiste plek. Ontdek ons uitgebreid aanbod.  

Webshop

Straffe Hendrik Tripel metalen koker