Heritage 2022

Ontdek alles over de laatste editie van onze Straffe Hendrik Heritage. Een krachtig bewaarbier voor de echte bierliefhebbers.

Straffe Hendrik Heritage ‘22 

Straffe Hendrik Heritage is een exclusief bewaarbier die maar één keer per jaar in een limited edition wordt uitgebracht. Het is een speciale versie van onze gewaardeerde Quadrupel, een donker en intens bier van 11%, die we een jaar lang laten rijpen op eikenhouten vaten.  

De selectie vaten van deze 2022 editie is een samenstelling van nieuwe houten vaten met verschillende toasting van zowel Franse als Amerikaanse eik. Dit gecombineerd met eikenhouten vaten die reeds gebruikt werden voor Franse Premium rode wijnen, waaronder enkele zeer gerenommeerde chateau’s. 

We gebruikten ook nog een deel eikenhouten vaten die al voor eerdere edities Heritage werden gebruikt. Deze gepersonaliseerde microflora zorgt voor de unieke en exclusieve toets die je enkel terugvindt in de Heritage 2022 editie. 

Barrel aging 

Ieder jaar selecteert maakt onze meesterbrouwer een unieke selectie eikenhouten vaten om onze Quadrupel in te laten rijpen. De vaten zijn van verschillende origine en hebben elk een eigen rijpingsproces. Na een jaar rollen onze brouwers de vaten manueel uit de historische kelders van onze brouwerij. 

Wanneer we de verschillende vaten samenvoegen, bekomen we onze unieke Masterblend. De aroma’s van de eikenhouten vaten samen met de krachtige donkere mouten, de warme alcoholische gloed en de fijne bitterheid zorgen voor een harmonieus geheel.  

Bewaren 

Straffe Hendrik Heritage is een krachtig bewaarbier die je tot wel 10 jaar lang kan laten rijpen. De smaken zullen blijven evolueren en worden complexer en zachter. Je bewaart het bier best liggend, zodat de kurk niet kan uitdrogen. Maar we raden je aan om het bier enkele dagen voor openen rechtop te plaatsen. Zo kan de gist terug zakken naar de bodem van de fles. 

Winactie Heritage degustatiepakket

Wil jij kans maken op een uniek Straffe Hendrik Heritage degustatiepakket? Doe mee met de winactie!  

Doe mee