Straffe Hendrik Wild

10%
Niet op vat
33cl
17 EBC
35 EBU
6°C

Onze Straffe Hendrik Wild is een wilde variant van de bekende Straffe Hendrik Tripel. Het bier ondergaat een hergisting op fles met een wilde gist: de 'Brettanomyces' of 'Brett' gist. Dit geeft het bier een langere natuurlijke houdbaarheid en zorgt voor een bijzondere smaakevolutie over de jaren heen. Het bier wordt slechts één keer per jaar gebotteld, waardoor er slechts een gelimiteerde voorraad van elke editie beschikbaar is. 

Smaak

Pas na drie maanden in de warme kamer is de hergisting van de wilde gisten voltooid en is het jonge bier drinkbaar. Het bier blijft evenwel evolueren in de jaren erna. De bittere hoparoma's worden zachter, terwijl de wilde gisten verder werken en fruitige en bloemige aroma's vormen.

Kleur

Helder amberblond van kleur. 

Geur

Onze traditionele tripel wordt hergist met 'Brettanomyces' gist, wat zorgt voor aparte fruitige aroma's die harmoniëren met het rijke gebruik van aromatische hopvariëteiten.

Foodpairing

De Wild is erg veelzijdig op het vlak van culinaire mogelijkheden. Dat heeft veel te maken met de verfijnde frisheid en fruitigheid van het bier, in combinatie met het volmondige karakter. Het is goed combineerbaar met zowel lichte als zwaardere gerechten. 

Straffe Hendrik Wild fles
Straffe Hendrik Wild glas