Straffe Hendrik Heritage

11%
Niet op vat
75cl
100 EBC
35 EBU
8°C

Straffe Hendrik Heritage is een speciale versie van de bekende Straffe Hendrik Quadrupel. Het zware donkere bier rijpt gedurende meer dan een jaar op eiken houten vaten van diverse origines. Ieder jaar voegen wij een unieke selectie aan vaten toe. Zo creëren wij ieder jaar een unieke Masterblend.​ Dit 100% barrel aged bier kan tot 10 jaar lang bewaard worden. Het bier wordt slechts eenmaal per jaar op gelimiteerde wijze geproduceerd.

Smaak

De tannine uit de tonnen vormt een harmonieus geheel met de rijke toetsen van de speciale mouten in het bier.  In combinatie met de subtiele smaak van de houtlagering, valt de terugkeer van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel op. 
Elk jaar selecteren de brouwers een unieke masterblend op basis van de verschillende gerijpte bieren, en hun evolutie. Elk van de tonnen heeft een eigen rijpingsproces, waardoor de masterblend ook elk jaar zal verschillen. Dit leidt tot een uniek en krachtig bewaarbier, dat dankzij de hergisting op fles nog een langere smaakevolutie zal kennen op fles.  

Kleur

Onze Heritage heeft een intens donkerbruine kleur.  

Geur

Afhankelijk van de origine van de ton zal deze rijping ook verschillende aroma’s teweeg brengen. Er wordt zowel nieuw hout gebruikt van Amerikaanse en Franse origine, als hergebruikte tonnen van Whisky, Rum, Bordeaux, Calvados, etc. 

Foodpairing

Gecombineerd met gastronomische creaties merk je echt hoeveel potentieel het bier heeft. De houtrijping voegt een verfijnde complexiteit toe en daarmee kan je ongelofelijk interessante pairings creëren. 

Straffe Hendrik Heritage Fles
Straffe Hendrik Heritage glas