Straf aardbeidessert

Aardbei met Senchathee, citroenmelisse, mangosorbet en crumble van speculaas.

Straffe Hendrik Tripel aardbei dessert

Ingrediënten

  • 200 g mangopuree
  • 100 g suiker
  • 1 dl water
  • 100 g Senchathee
  • 250 g aardbeien
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 100 g speculaas
  • 20 g boter
  • 20 g bloem

Instructies

  1. Meng de mangopuree met suikersiroop (100 gram suiker en 1 deciliter water), en maak er vervolgens sorbet van. Eventueel kan de mangosorbet worden aangekocht.
  2. Zet vier deciliter Senchathee, passeer die en laat hem afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de aardbeien in blokjes, en snijd ook de blaadjes van de citroenmelisse fijn.
  4. Meng, voor de crumble van speculaas, fijne stukjes speculaas met de zachte boter en 20 gram bloem.
  5. Laat dit geheel vervolgens veertig minuten drogen in de oven, op 120 °C.
  6. Strooi, voor het opdienen, de crumble van speculaas op de sorbet van mango.